Design a site like this with WordPress.com
Aloitus

Malmin pre-cruising 2.7.2021

Klassiset Ford Mustangit

Pitkään aikaan en ole ollut harrasteautotilaisuuksissa, kun pandemiatilanne on vakavasti rajoittanut niitä. Viime vuonna jopa perinteinen Forssan pick-nick peruutettiin.

Helteisenä heinäkuun ensimmäisenä perjantaina oli siis aika huristella nauttimaan kesästä, kuumasta päivästä, auringosta, jäätelöstä ja V8:ien hörpötyksestä.

Tunnelmaa videolla 2.7.2021 pre-cruisingista on tässä.

Tällä kertaa kertaa ajoreitti sisään Malmin lentokentälle oli hieman eri kohdasta kuin aiemmin, mutta opastajat olivat hyvin paikoillaan, ja reitti löytyi kentän lounaispuolta kiertäen.

Ford Mustangit Malmin lentoasemalla 7/2021.
Ford Mustangit noin v. 1964-1970 Malmin lentoasemalla.

Yllä olevassa kuvassa on ikoniset 1960-luvun loppupuolen tai 1970-luvun alun Ford Mustangit. Niiden muotoja oli kiva verrata vähän matkan matkan päässä olevaan, huippunykyaikaiseen sähköautoon Mach-E:hen, kuva alla.

Uusi, sähköinen Ford Mustang Mach-E.

Mach-E on korkea, katumaasturimainen menopeli, joka on suorituskyvyltään urheiluauton tasoa. Huippumalli kiihtyy nollasta sataan kuulemma 3,7 sekuntia ja käyttösäde on hyvät 610 kilometriä. Muotoilu on muuttunut paljon sitten 1960-luvun, mutta kolmiosaiset takavalot ja muutenkin takaviisto näkymä tuovat helposti mieleen Mussen klassiset mallit.

Ehdin paikalle vasta kello 18.30 maissa, enkä muista nähneeni ehkä koskaan niin paljon autoja cruisingilla. Määrää on tosin laskematta vaikea arvioida, kun alue on niin iso, mutta tuntui, että harrastepelejä oli melkein silmän kantamattomiin. Ihmisillä on selvästi koronarajoitusten hieman helpotettua tarve nähdä toisiaan.

Desoto 2DHT lienee 1950-60-lukujen taitteesta.
Tämä taitaa olla 1950-luvun lopun Mercury Montclair Overdrive.
Eurooppaa edusti tyylillä mm. Mercedes-Benz 230 CE eli 2DHT.
Ikoninen on myös Cadillac cabriolet vuodelta 1959.

Yksi oli kuitenkin joukosta poissa, nimittäin lentokoneiden äänet. Pienkoneharrastajien ja yleensä Malmin lentopaikan ystävien ja kaupungin eräiden poliitikkojen ja virkamiesten välinen kiista kentän rakentamisesta on jatkunut jo vuosia, ja nyt koneille on tullut jo lentokielto Malmilta.

Muutamat poliitikot ja virkamiehet haluavat nimittäin rakentaa lentokentän asunnoiksi, joita Helsinkiin halutaan lisää. Kulttuurihistoriallista ja toimivaa 1930-luvun kenttää ei silti tarvitsisi lopettaa ja tuhota. Varsinkin kun sähkölentokoneet tulevat voittamaan alaa lähivuosina, eivätkä ne oikein sovi suurelle Helsinki-Vantaan kentälle.

Korvaavaa kenttää järkevän etäisyyden päästä ei ole löytynyt. Olen kirjoittanut lentopaikan tilanteesta ja cruisingeista useita kertoja tähän Klassikkoblogiini ja Motoblogiini. Aiempia juttuja voi lukea näistä linkeistä:

Malmin pre-cruising 7.8.2020

Malmi cruising 3.7.2020

Malmin pre-cruising ja Kauppatori 12.7.2017

Malmin cruising 2.9. 2016

Helsinki Cruising 6.7.2018

Kauppatorin cruisingista olen kirjoittanut myös useita kertoja kuvineen, muun muassa nämä:

Jenkkejä ja Jaguareja 8.5.2017

Helsinki cruising 1.7.2016

Stadin cruising 6.5.2016.

Advertisement

Julkaissut Klassikkoblogi

Harrasteautoja

One thought on “Malmin pre-cruising 2.7.2021

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: